Cerrahi

DİŞ ÇEKİMİ
Çürük, ilerlemiş dişeti hastalığı, prp rtetik, profilaktik ve diğer nedenlerle tedavi edilemeyecek durumda olan dişlerin çekimi işlemidir. Bu işlem genellikle lokal anestezi altında yapılır. Ancak gerek duyulduğunda bilinçli sedasyon veya genel anestezi altında da yapılabilir.

Diş çekimi geri dönüşümsüz bir tedavidir. Isırma ve çiğneme işlevlerinizi etkiler. Bu nedenle çekim sonrası kaybedilen dişlerin yerine yapılan bir protez çeşidi ile bu kayıplar giderilebilir. Diş çekimine karar vermeden önce size uygun olan tedavi seçenekleri (kanal tedavisi, diş eti cerrahisi, kaplama, dolgu) sunulacaktır. Ancak bazı durumlarda tek seçenek çekim olabilir.


YİRMİ YAŞ DİŞLERİ VE GÖMÜLÜ DİŞLER
Yirmi yaş dişleri en fazla problemin yaşandığı dişlerdir. Çenede yeterli alan olmadığı durumlarda 20 yaş dişleri gömük ya da yarı gömük kalırlar. Gömülü dişler bulundukları bölgede ağrı, enfeksiyon, komşu dokularda harabiyet yaratabilecek durumda olduklarında veya etraflarında klinik ve radyolojik olarak tespit edilen patoloji varlığında cerrahi olarak çekilmek zorundadır.

KİSTLER VE TÜMÖRLER
Kistler ve tümörler çene kemiğinde ve yumuşak dokularda klinik ve radyolojik olarak tespit edilmesi durumunda çene kemiğine komşu anatomik yapılarda harabiyet oluşturacaklarından cerrahi olarak çıkarılması gerekmektedir.

KÖK UCU REZEKSİYONLARI
Dişlerin kök uçlarında yer alan enfeksiyon sonucu oluşan diş kökünün 1/3 ünü geçmeyecek boyutta olan lezyonların, dişin ağızda tutulmasına karar verildikten sonra kök ucu rezeksiyonu adı verilen işlemle çıkarılması gerekmektedir.

KEMİK HASTALIKLARI
Kazalar, kavgalar, düşme, spor yaralanmaları vb. nedenlerle oluşan çene kırıklarının, fonksiyon ve estetiğin yeniden kazandırılması ve oluşabilecek enfeksiyonların engellenmesi için en kısa sürede tedavi edilmesi gerekmektedir.

Ağız, diş ve çene cerrahisi gerektiren problemlerinizin giderilmesi ve
tedavi süreci ile ilgili her türlü konuda uzman doktorlarımız size desteğe hazır.

Sadem Bayramyeri Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Logosu